2014. március 26., szerda

Prológus

Sziasztok, meghoztam a prológust. Remélem elnyeri a tetszéseteket. Iratkozzatok fel, pipáljatok és komizzatok. Innentől kezdve a blog hivatalosan is megnyitotta a kapuit. Az URL-ben az van, hogy Louis problem, nos nem arról szól, csak azt a blogot alakítottam át. Jó olvasást!


A történet egy ír városban, Mullingarben veszi kezdetét 1998-ban. Itt él a Horan család békésen és nyugalomban, azonban ez valószínűleg nincs így, csak külső szemlélőként tűnhet úgy. A házaspárnak, Bobby-nak és Maurának volt két fia, a 11 éves Greg és az 5 éves Niall. A szülők válófélben vannak, úgy döntöttek, hogy így lesz a legjobb, a gyerekek érdekében is, akik végig szenvedték a veszekedéseket. Főleg Niallre volt ez hatással, mert ő még kicsi volt, nagyon sokszor sírt is miatta. A szomszédokat nagyon meglepte a válásuk, mindig is békés családnak ismerték őket. Vajon miért nem vették észre a veszekedéseket? Lehet észrevették, csak nem szóltak, vagy az is meglehet, hogy a nyilvánosság előtt boldognak mutatkoztak és a problémákat csak kizárólag otthon akarták megoldani és nem mások előtt.
Hivatalosan is ketté vált a család, Maura elkötözött és magával vitte Greg-et, Bobby marad Niallel. A két testvért elválasztották egymástól, innentől kezdve csak ritkán találkozhattak egymással. Amikor Maura és Greg elmentek, Niall szinte egésznap sírt, Bobby leült mellé, hogy megvigasztalja.
-Ne sírj, láthatod még anyát és Greg-et. –Mondta neki halkan a fülébe.
-De már nem laknak itt. –Mondta síros hangon Niall. Utána Bobby magához ölelte, majd így szólt.
-Lesz egy új testvéred, ezt megígérem neked. –Súgta a gyerek fülébe, Niall nem igazán értette, hogy apja ezzel mire akart célozni. Nem gondolta volna, hogy egy másik nőt szeret, akinek gyereke van már és ez okozta a válást. Nem tudtam, hogy ez okozta a veszekedéseket, illetve, hogy ezért kellett elköltöznie az anyukájának és a testvérének. Semmit sem értett még.
-Új testvér? –Kérdezte meglepetten a kisfiú és kíváncsian az apukájára nézett. Ő meg csak mosolygott, nem akart még semmit sem mondani.
-Igen, bizony, nem leszel egyedül.
-Anya kisbabát vár? –Továbbra is kíváncsiskodott, majd elkeseredett, mert tudta, hogy az anyukája már nincs itt.
-Nem. Majd meglátod.
Pár nap múlva Bobbynak el kellett mennie, egyre gyakrabban járt el otthonról, talán az új barátnője miatt. Úgy érezte, hogy felszabadult, amiért elvált Maurától és senki sem szólhatott bele az életébe ezentúl. Niall meg majd megérti a dolgokat, el kell fogadnia, hogy mást szeret. Pár napot a nagymamánál volt, majd jött érte Bobby, mikor megékezett. Meglepetést ígért neki, illetve ajándékokat, de addig türelmesen várnia kellett, amíg haza nem érnek.
-Na, itt is vagyunk. –Mondta feldobottan Bobby. Niall felnézett rá, őt leginkább az ajándék érdekelte, azt remélte, kapott egy játékautót. Bobby kinyitotta az autó ajtaját, majd kiemelte belőle Niallt.
A gyerek rohant az ajtó felé és azonnal belépett a házba, azonban a nappaliban csak pár bőröndöt látott.
-Hol a meglepetés, apa? –Kérdezte izgatottan. Bobby megfogta fia kezét és felkísérte a lépcsőn a szobába. Ott egy nő ült az ágyon a fiával, talán ők lesznek a meglepetés. Niall meglepetten nézett rájuk.
-Ti meg kik vagytok? –Kérdezte csendesen. Bobby odalépett.
-Nos, fiam. Ő itt az új anyukád és testvéred. Mostantól velük fogunk élni és családtagok.
A nőt egyébként Johanna Tomlinsonnak hívták és a fiát Louisnak, aki akkor volt hét éves.
-Sziasztok! –Köszönt nekik Niall barátságosan.
-Szia, Niall. Remélem, majd pótolni tudom majd az anyukádat. –Mondta kedvesen Johanna. Niall mosolygott, mégsem örült annyira ennek a hírnek, de legalább lesz játszótársa. Közelebb lépett Louishoz, mert ő még nem köszönt neki.
-Akarsz játszani? –Kérdezte, azonban Louis nem válaszolt neki, Keresztbe fonta a karjait és kinyújtotta Niallre a nyelvét. Nem értette, hogy miért ilyen undok vele, rosszul esett neki nagyon. Fellökte Niallt, mert kisebb volt nála, a kisfiú a földre huppant. Johanna leszidta Louist.

Innentől kezdve a család élete megváltozott. Johannának nem volt férje és nagyon fiatalon szült, mindössze 18 évesen. Csak annyi volt a hibája, hogy szerelmes lett egy szélhámosba, aki aztán később otthagyta a gyerekkel, azonban a megmentője Bobby lett. Igaz, hogy egy kicsit későn jött el ez az idő, de jobb később, mint soha. Hogy fog majd kijönni egymással a két gyerek? Illetve Bobby hogy viszonyul Louishoz és Johanna hogy viszonyul Niallhez? Hamarosan kiderül. 

11 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nekem tetszik az alap ötlet, kíváncsian várom a következő részt, és a fiúk egymáshoz való viszonyulását.
    A xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ha tetszik iratkozz fel, hogy értesülhess a következő részről

      Törlés
  2. Nekem is tetszik, várom a következő részt. Nem nagyon szoktam blogokat olvasni, de ez egy egyedi ötlet, máshol még nem láttam hasonlót, biztosan követni fogom !:)

    VálaszTörlés
  3. Szia, nagyon tetszik a prológus, jó történetnek indul, és egyedinek :) Kíváncsi vagyok az első részre. Fel is iratkoztam.

    VálaszTörlés
  4. Köszi mindenkinek, hamarosan jön az első rész

    VálaszTörlés
  5. Hellooo!
    Először a cím fogott meg nagyon, ezért is nyitottam meg a blogod, elolvastam a prológust, ami szerintem kicsit gyors lett, ezért remélem a továbbiakban jobban leírod majd az érzéseket, eseményeket és nem sieted el, mert tényleg kár lenne érte.
    Kíváncsian várom az első részt, sok sikert! (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez csak a prológus, ami a lényeget foglalja magában, a részek már részletesebbek lesznek

      Törlés
  6. Eddig nagyon tetszik*-* Várom az első részt :))

    VálaszTörlés
  7. sziaa most találtam a blogod.. nekem nagyon tetszik..:) mikor lesz kövi rész?? :))

    VálaszTörlés
  8. Szia :)
    Most kukkantottam bele, és bevallom, nagyon izgalmas már a prológus is :) Így tovább ;)

    VálaszTörlés