Kritikák

Fejléc: mikor először ránéztem, azonnal megláttam, hogy Louis rosszul van kivágva. Vagy javíts rajta, vagy cseréld le a képet. Az is zavar, hogy Bobby feje alig látszódik, a felirat is elveszik a háttérben.
10/7
Dizájn: Minden illik mindenhez, csak pár helyen azt a narancssárga színt, pl a dátumban szerintem le kellene cserélni, nagyon kitűnik :/
10/9
Modulok: Nincs beleszólnivalóm, úgy jó ahogy van :D
10/10
Történet: Mivel még csak a prológus vajn fent, nem nagyon tudok mit mondani, a történet viszont eredeti. Van egy plussz feliratkozód ;D
10/10
Helyesírás: 0 hiba, nagyon jól írsz! :)
10/10

Összesen: 50/46

http://crazy-design-for-blogs.blogspot.hu/2014/03/kritika-3-mostoha.html

Fejléc:
Ha jól látom, nem te készítetted a fejléced, hanem rendelted, így arról nem mondhatok sokat. Bár ha te csináltad volna, akkor sem tudnék igazán belekötni, a fejléc alapja nagyon tetszik, a képek elmosása jó a háttérben, George kivágása is szép. Az egyetlen apró hiba Niall és Louis kivágása, látszik a képek eredeti háttere, ami kicsit ront az összhangon, de nekem ezzel együtt is nagyon tetszik. A betűtípus is jól néz ki...
Azt hiszem elég annyit mondjak, hogy Samantha Row mindig szép, igényes munkát készít. Gyönyörű!
10/10

Design:
A designba sem tudok belekötni, a külső háttér ízlésesen egyszínű, a főháttér is remekül mutat ebben a halványzöld színben. A fejlécen szereplő cím színét viselő apróságok nélkül viszont túl zöld lenne már a kinézet, így viszont tökéletes lett az összhang. A design mindenben megtalálta az arany középutat, se túl sok, se túl kevés. Tetszik!
10/10

Történet

Alap ötlet:
Eleinte kicsit furcsának tartottam, hogy egy 5 és egy 7 éves gyerek civakodásáról szól a történet, de valójában nagyon is jó ötlet és minden, csak nem sablonsztori, ami a One Direction fanfiction-ök közt valljuk be, nagyon ritka. Engem megfogott a blog, habár fogalmam sincs, mit hozol majd ki belőle, hisz még csak a 4. részt publikáltad.
10/10

Fogalmazás és helyesírás:
A fogalmazásod jó és választékos, ami igen nagy erény, hisz lehet valakinek bármekkora fantáziája, ha nem tudja szépen kifejezni magát. Eleinte túl egyszerűnek tartottam, de utána rájöttem, hogy épp így a jó, hisz egy kisgyerek fejében nem fordulnak meg világmegváltó, összetett mondatok. Így tényleg úgy hangzik az egész történet, mintha egy 5-7 éves gyerek mesélné el. A helyesírásod is rendben van, nem találtam hatalmas, szinte már ordító hibákat, apró elírások akadnak, de azok szerintem csak gépelési hibák. Szerintem ez csak figyelmetlenség, de néha a szavakat kétszer írod le, erre ügyelj.
(pl.: ,,...én voltam csak kívülálló csak.")
10/9

Szereplők:
Louis: Nagyon tetszik a kiskrapek, zabálnivaló. Aranyos, amikor durcás, teljesen elhittem neked, hogy egy rosszcsont hétéves kisgyerek gondolatait olvasom, aki nem mellesleg tényleg tündéri és szimpatikus a maga hisztisségével. Jól kialakítottad a személyiségét, nem maradt kitöltésre váró űr a mivoltjában, de nem is estél túlzásokba, csak annyi tulajdonsággal láttad el Lou-t, amennyi egy 7 éves kisfiúba férhet.
Niall: Édes gyerek, jókat nevetgéltem a bosszúhadjáratain és elolvadtam, amikor Louis barátságáért küzdött. Imádom az óvodáshoz méltó gondolatait és tetteit. Ugyanaz a helyzet, mint Louis-nál, a személyisége rendben van. Mondjuk nekem nagyon fura volt, hogy a szülei elváltak, a bátyja és az anyukája elköltözött, de ennek ellenére teljesen elfogadja a Maura helyére lépő Johannát és alig gondol a családja másik felére, boldog nélkülük is...
Bobby: Kedves, apukához méltó jelleme szimpatikus, de tipikus mellékszereplő, a teljes alakja (még) kidolgozatlan, nem sokat tudunk róla.
Johanna: Nem tudom miért, de engem kifejezetten irritál, unszimpatikus nőszemély. Ha direkt alakítottad ilyenre, akkor gratulálok hozzá és biztatlak, hogy így folytasd, ugyanis minden történet akkor lehet teljes, ha vannak benne utálni való karakterek is, habár Johanna nem tartozik a tipikus gonosz karakterek közé, számomra mégis olyan rossznak tűnik...
10/9

http://annies-design.blogspot.hu/2014/04/kritika_12.html

Design: A design nekem nagyon tetszik, nem is tudom hogy fejezzem ki magam. Ötletes. Látszik, hogy sokat, foglalkoztál vele, és ennek meg is lett az eredménye! A kurzor, és ahogyan a zöld és a narancssárga szín dominál.. Jól néz ki. :)

Sztori: Én ilyesfajta történettel most találkozok először. Az alap ötlet nagyon tetszik, egyáltalán nem sablon. A prológusnál kicsit féltem, hogy el fogod sietni, viszont már az első részben megcáfoltad a gondolatomat. Nagyon tetszenek a kifejezések, amiket használsz. Például: "kihasználta a fizikai fölényét" Nekem ilyenek soha nem jutnának eszembe. Bevallom, az elején kicsit hiányoltam a párbeszédet, viszont ha túl kevés a leírás, az se jó. Helyesírási hibákat egyáltalán nem észleltem. És ez az egész is olyan édes! Nagyon jó. (George Shelley azért befigyel :D)

http://blogossegitseg.blogspot.hu/2014/04/kritika.html

FEJLÉC: 10/8 pont
Nem rossz , de nekem annyira nem jön be. Főleg hogy a cím sárga, pedig a fejlécen nincs is olyan szín. Meg Niall és Louis kivágása sem valami hú de jó.

DESIGN: 10/9 pont
A sablon jó, a háttér is csak szerintem túl sötét zöld. Elüt a fejléctől ezért szerintem vedd egy kicsit világosabbra. Úgyanígy a menükódok színét is mert az is ugyanolyan sötét. Ezen kívül minden tökéletes. Az oldal sávod nagyon szép, rendezett, minden dolog kint van rajta ami fontos. A bejegyzéseid sorkizártra vannak állíva, a színvilág és a betűtípus is jó szóval minden jó és szép! :)

TÖRTÉNET: 10/8,5 pont
Az eleje roppant unalmas volt, de aztán felgyorsultak az események és meg mondanom tetszett. Nagyon egyedi blogot alkottál mit ne mondjak. Szép választékosan írsz, DE a helyesírásod a prológusban szörnyű és az elírás is elég sok. Azokra nagyon figyelj oda de egyébként jó , tetszik a történet ügyes vagy! :)
Összesen: 25,5 pont
Jó ez! :)

http://kritikanektektolem.blogspot.hu/2014/04/kritika-33-mostoha.html

KINÉZET:
Fejléc: Nem tudom eldönteni, hogy most tetszik-e a fejléc vagy sem. Nem rossz, de valamiért fura is számomra a fejléc. Hogy miért? A cím színe miatt! Egyébként jó lenne, ha a fejlécen full zöld lenne minden és akkor érthető lenne a sárga, de így hogy van más szín is így nem valami jó. A más színre Louis és Niall ruhadarabjaira gondoltam. Ha még vörös lenne a cím érthető lenne Louis vörös nadrágja miatt, vagy esetleg sötétkék , Niall felsője miatt. Tulajdonképpen a kék lett volna a megfelelő szín a címnek hiszen a fejléc is egy kicsit kékes árnyalatú nem is full zöld. Nem mondom hogy cseréld le , mert jó ez csak fura.
Sablon és háttér:  A sablon jó, de a háttér színe nem. Nincs bajom az egyszínű hátterekkel, DE ez túlságosan is sötétzöld és nagyon elüt a fejléc színétől, szóval azt ajánlom, hogy állítsd be halványabbra egy kicsit kékeszöld árnyalatúra, ami passzolna a fejléchez!
Oldal sáv: Az oldalsávod szép rendezett, minden lényeges dolog kint van rajta. Egyedül egy bajom és az a menükód színe. Ugyanaz mint a blogod háttérszíne, szóval itt is ugyanazt mondom, hogy állítsd át más színre!
Egyéb: Nem tudok másba belekötni, hisz a színvilág tökéletes. Tetszik, hogy a modulokat olyan színre állítottad át , amilyen színű a fejlécen lévő cím.A betűtípus is jó, a szöveg is sorkizártra van állítva, minden jó csak a háttér, illetve a menükód színét változtasd meg! :)

TÖRTÉNET:
Nos az alapsztori elég egyedi, nem is kell meglepődnöm, hiszen te mindig egyedi ötletet alkotsz a srácokról. Nagyon jó ötlet ez , hogy Niall-nek lesz egy mostoha testvére, aki nem más mint Louis. Nem olvastam el az összes részt, csak az első négyet, de tetszik amit kitaláltál. Őszintén megmondom a prológus  nem tetszett. Lehet azért mert a fogalmazásod ott unalmas volt, vagy mert tele volt elírással/ helyesírási hibával vagy nem tudom már , de tényleg nem kötött annyira le a prológus mint a többi részek. A prológus tényleg tele volt elírásokkal és helyesírási hibákkal . E/3 személyben írtál, de volt egy olyan mondat hogy E/1 személyben kezdted , de aztán E/3 személyben fejezted be. Gondolom elírtad, de ezekre nagyon oda kéne figyelni! Azt vettem észre a részek olvasása közben, hogy E/1 személyben sokkal jobban megy az írás, mint E/3 személyben. Ez nálam is nehézség volt mármint E/3-ben írni. A lényeg az , hogy megszeretetted velem a történetet. Szép választékosan írsz, vannak hibák amire figyelj oda, főként a prológust olvasd még át párszor és azt ajánlom , hogy javítsd ki a hibákat. Gratulálok az újabb egyedi bloghoz! Csak így tovább! :)

ROXANA WHITE

http://blogdesign-critics-dreams.blogspot.hu/2014/05/kritika-106.html

Szemforgatva lapoztam a prológus felé, hogy egy újabb One Direction fanfiction, de el kellett hogy ismerjem, hogy ilyet még nem olvastam. Egyszerűen fantasztikus az ötlet, hogy a gyerekkorról írsz benne. Nagyon jól alakítottad a történetben Louis, illetve George felbukkanását, és az is tetszik, ahogy megformáltad a makacs kis Lou-t és Niall-t.
Az igazat megvallva örültem neki, mikor egyesszám harmadik személyben kezdtél el írni és csalódtam, mikor az első fejezet már E/1-ben volt. Habár előfordult benne helyesírási hiba, vesszőhiba, illetve olyan, hogy elkezdted E/3-ban, folytattad E/1-ben, majd befejezted úgy, ahogy elkezdted, de ez csak figyelmetlenségből adódik.  Nem volt egy eseménydús és izgalmas prológus, de szerkezetileg ez tetszett a legjobban.
Ahogy halad előre a történet, látszik rajta a fejlődés, mondattanilag. Nagyon nehéz lehet ilyen stílusban írni,de egész jól megbirkózol vele. Elég egyedi az írásképed, ami nem rossz, ez viszi magával a gyerektörténetet, ez kell hozzá, nagyon jól választottál. Ami a leginkább zavaró, hogy sok szóismétlés van benne, leginkább a személyneveket ismétled. Johanna helyett lehetne Louis anyukája, anya helyett lehetne anyu, vagy sokszor előfordul, hogy feleslegesen használod, egyszerűen lehetne ő, de vannak olyan helyzetek, ahol kilehetne hagyni, mert a szövegkörnyezetből kiderül, hogy róla van szó. Ez vonatkozik Niall-re, Bobby-ra és Louis-ra is.
Vesszőhibáid nem nagyon vannak, látszik hogy érzed, minek hol a helye. Egy két helyen azért figyelmetlenség miatt még előfordul, például itt Niallnek mégis jobb jegyei voltak, pedig ő elég ritkán görnyedt a könyvek felett velem ellentétben. Itt simán a velem ellentétben elé kéne vessző, de szerintem ez nálad egyértelmű. Szóval lényegében a hibáidon az látszik, hogy nem figyelsz oda a részeidre, nem olvasod át. Ez itt is látható Egyik órán ismét rám jön, ami már nehezebben volt visszatartható, így egy kicsit ki is jött és mivel ez történt, kiengedtem az egészet, nem érdekelt. Itt a hiba abból adódik, hogy jelenidőben kezdtél el írni, a visszaemlékezéskor, így ehelyett, hogy Egyik órán ismét rám jött, ami már nehezebben volt visszatartható, így egy kicsit ki is jött, és mivel ez történt, kiengedtem az egészet, nem érdekelt. Vagy akár itt is látszódik: Mindig azt mondogatta, hogy az onnan nem tűnik el, hanem folyamatosan felgyülemlik, míg végül kijön egy hatalmas darab jön ki, ami eldugítja WC-t. Itt a kifejezést ismétled meg, a kijön és a jön ki-t. Ismétlem, ne tussold el az átolvasást.
Végül a design-ról mondok pár szót. A fejléc nekem tetszik is meg nem is. Magával úgy összességével nincs bajom, csak a szöveggel. A fejlécben sehol sincs sárga, de te mégis azzal írtad a szöveget, így nem passzol hozzá. Talán ha pirossal írtad volna vagy feketével, de inkább sötétkékkel lenne a legjobb mind az árnyalat, mind Niall felsője miatt. Szerintem a háttérrel nincs probléma, jól néz ki az, hogy ilyen egyszerű. Amivel még problémám volt, az a modul színe. Bár nagyon jól néz ki, tényleg, viszont nagyon egybeolvad a világos háttérrel, ezért elsőre meg sem találtam rajta a chat-et, ahova majd írni szerettem volna neked.

Ne haragudj, hogy csak egy fejezetből keresgéltem ki a hibáidat, de jelenleg itt tartok az olvasásában és egy kicsit el vagyok úszva, a kritikák írásában. Egyébként feliratkoztam a blogra.:)

http://agathahestya.blogspot.hu/2014/05/kritika-mostoha.html

Design
Nekem az egész design klappol, kivéve szerintem a chatben kéne a dátum színét megváltoztatni arra a zöldre, amit máshol mindenhol használsz. Először kicsit furcsa volt ez a zöld-sárga párosítás, de igazából megy is egymáshoz, és jól néz ki, szóval gratu. A fejléc nem rossz, bár a karakterek elhelyezése nekem kicsit fura, de ez lehet, csak egy egyéni dili. Alapjában az egész szép, és megy minden mindenhez, tehát nincs nagyon mibe belekötni.

Story
Tetszik a fogalmazásmódod, és nincs sok helyesírási, elírási hibád, ami nagyon nagyon jó. Nincs nagyon mibe belekötnöm, jól írsz, persze ezen is lehet még változtatni, én még egy kicsivel több "rizsát" tennék bele, hogy jobban bele tudja élni magát az ember, de szerintem ezt hamar el tudod majd sajátítani. Ügyes vagy, és további sok sikert neked! :)

http://beckyblogdesign.blogspot.hu/2014/05/kritika-mostoha.html

Külső: Nem rossz. A fejléced tetszik, csak Niall és Louis kivágása nem annyira szép. Ettől függetlenül semmi gond nincs vele, nem egy agyoncsicsázott rózsaszín giccsparédé, de a sztoridhoz az nem is illene. Egyszerű, letisztult, zöld. Ilyet se sokszor látni. Nekem tetszik.
10/9,5

Történet: Amikor megnyitottam, azt hittem, valami sablonsztori, de a fejécen nem láttam lányt, így kezdtem kíváncsi lenni. Elolvastam a prológust, és beleszerettem a történetbe. Két pici gyerek, az ő szemszögükből a világ.. Nagyon tetszett az "utállak, mert te is utálsz" rész. Végre nem egy olyan történet, amiben csak megcsalás, +18-as rész, és egymás miatt való zokogás van.
Szóval, nagyon jó lett az alapötlet,  persze jár a feliratkozás is. ;)
10/10

Fogalmazás/ helyesírás: Nincsenek vele komolyabb gondok, jó a helyesírásod. Bár néhány helyen sok a szóismétlés, de ez csak figyelmesség kérdése. Olvasd át az írt részeket mégegyszer, és nem lesz gond.
10/9

Összesen: 30/28,5

Összegzés: Remek alapötlet, jó fogalmazás, sok olvasó. Tényleg csak azt tudom tanácsolni, hogy olvasd át az írt részeket mégegyszer, és így el fognak tűnni a szóismétlések, és a néhány helyen becsúszott múltidő/jelenidő váltogatások is. Minden adott egy újabb sikeres fanfictionhoz! Csak így tovább.

Sok puszi, további jó blogolást:

http://wingsblogdesign.blogspot.hu/2014/05/kritika-5.html

Fejléc: Az alapja nekem kifejezetten tetszik, de az elrendezése viszont nem. Három szereplő csak úgy rá van dobálva, pluszba Louis és Niall elég rosszul van kivágva. A másik szemet szúró dolog pedig a felirat. Nem értem, hogyha az alap zöld, akkor a cím színe miért sárga?  5/3

Kinézet: A kinézetet szép, letisztult. Nagyon tetszik. 5/5

Történet: A fogalmazásod jó, de lehetne még  mit csiszolni rajta. Néhány helyesírási hiba van; ajánlom, hogy mielőtt közzétennéd, olvasd át! A történeted egyedi, ilyennel még nem találkoztam, amit köszönök is, mert nem egy újabb unalmas sablonsztorit kellett véleményeznem! Az összes részt nem olvastam el, de amint lesz időm biztosan befejezem. 5/4

 Összesítve: 15/12

További jó blogolást!

http://kritika-tolunk.blogspot.hu/2014/05/httpmidnight-death.html

Történet /Szereplők:

Nos, a szereplők leírása elég szárazra sikeredett. Találóbb lenne esetleg idézeteket párosítani hozzájuk. Persze végig olvassa az ember, de úgyis a történet során alakul ki a rendes kép mindenkiben.
Mivel a prológust külső szemlélőként írtad, így inkább helyzetleírás lett, mintsem érzelmes szemszög, ami persze a szemszögválasztás velejárója. Az alaphelyzet izgalmas és kérdéseket vet fel az emberben. Talán még így, - külső szemlélőként – is lehetett volna átérezhetőbb, ha részletesebben írtad volna a légkört, illetve a szereplők gondolatait. A narrátor mindentudó is lehet és máris sokkal élvezhetőbbé válhat a nyitány.
Az első fejezet tökéletesen ábrázolja két kisgyerek viszonyát eleinte. Hihetetlen mennyire jól le tudod írni a kis csipkelődéseket és úgy alapba a gyermekies gondolatmeneteket.
Louist igazán sajnálom, hiszen nem tehet róla, hogy már idősebb és ez által komolyabbnak érzi magát, ami persze nem igaz, de minden gyerek felnőttnek akarja magát érezni kortól függetlenül.
Niall meglepően aranyosnak tűnt az elején, viszont pont a gyermekies ellenszenve miatt egyre unszimpatikusabbá válik, ami remélem az elkövetkezendő részekben meg fog változni, hiszen mindenki kinövi – vagy legalábbis általában – a gyerekes viselkedést.
A részek hosszúsága egyáltalán nem rövid, sőt hosszúnak mondanám őket. Rendesen kiszolgálod az olvasóidat!

http://aprilesroseblogja.blogspot.hu/2014/06/kritika-33-34-35-36-37-38-39-40.html

DESIGN:

A blogod kinézetét viszonylag ügyesen megoldottad. A menüpontokban nem találtam hibát (kifejezetten tetszik), valamint a betűméret és betűtípus is nagyon jó lett. A kurzorod is illik a zöldhöz, a színét jól választottad. Viszont én a helyedben valamilyen zöld árnyalatú kurzorkövetőt tettem volna, mivel az jobban illene a blogodhoz, mint ez az arany.

10/9,5

FEJLÉC:

A fejléc betűtípusa tetszik, és a szöveg színe is elmegy (jóindulattal). A fejlécalap is jól mutat, és a karakterek is jól vannak elhelyezve. Viszont az nem tetszik, hogy Louis és Niall körvonala ennyire látszik. Mármint ez a fehér „ragyogás”, hogy úgy mondjam. Talán ennek az az oka, hogy kicsit rosszul vannak kivágva.

10/8

TÖRTÉNET:

Az alapsztori kifejezetten tetszik. Nem mindennap írnak kezdetben gyerekszemből. A történet folyamán végigkövethetik az olvasók a főszereplők cseperedését, gondolatait, és ez nagyon tetszik. Az első részeknél sok helyesírási hibával találkoztam. Szóismétléssel, elírással, de olyannal is, hogy kötőjel után nagybetűvel írsz. Például azt, hogy „- Mi a baj, kicsim? Hol vannak a szüleid? – Kérdezte kedvesen.” Annak viszont kifejezetten örültem, hogy, ahogy nőtt a fejezetek száma, úgy csökkentek ezek a hibák. És szeretnék még valamit ehhez kapcsolódóan fűzni. Én a te helyedben másként oldanám meg a szemszögek felállását. Ha hetente írsz például, akkor úgy csinálnám, hogy egyik héten Louis szemszögéből, a következő héten pedig Niall szemszögéből írnám. Mert így, jobban várnák az olvasók a következő részt. De ezért nem kapsz pontlevonást, mert nem akarlak befolyásolni ebben, és gondolom, te így láttad logikusnak. Végül is nem rossz ötlet, és ez csak az én személyes véleményem. Te döntöd el, hogyan írod. :)

10/8

 ÖSSZESEN:30/25,5

Alapjába véve szépen fogalmazol, jól írsz és klassz az oldalad, de még van néhány enyhe simítás a dolgokon.

Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel, mert egyáltalán nem állt szándékomban, és köszönöm, hogy tőlem kértél kritikát.

http://peak-planet.blogspot.hu/p/kritikak.html

Design:

Fejléc: Az alap nagyon szépen meg van csinálva, nekem nagyon tetszik. A fiúkkal, illetve a képeikkel van némi gond. Louis és Niall körül nagyon látszik az egykori háttér, nem pontos a kivágás. George körül is látszik, de nem annyira észrevehető az elhalványítás miatt. Az elhelyezésük sem jó. Niallék szépen egymás mellé vannak rakva, de Georgie nagyon kilóg a képből, így keletkezik egy üres tér közöttük. Szerintem a két fiú mellett/mögött jobban mutatna. A cím színe elüt a fejléctől, de a designtól nem, így nincs vele semmi gond. Jó a betűtípus, és ebben a helyzetben jó helyen van. Tudom, hogy nem te készítetted, de úgy gondoltam, ezt azért leírom.

Összhang: Nagyon tetszik a zöld-sárga párosítás. Remek összhangot kölcsönöz a blognak, nem is kötök bele.

Modulsáv: A köszönetet raktam a tetejére raktam volna, de a többi jó sorrendben van.

Történet:

Fogalmazás: Nagyon jól fogalmazol. Nem tökéletes, de nekem elnyerte a tetszésem. Ha látod, hogy új feliratkozód van, az én vagyok.

Helyesírás: A helyesírásod jó, a vesszőkkel sincs gondod. Ejtettél ugyan hibákat, de azokat valószínűleg elütötted, és nem azért vannak, mert nem tudsz helyesen írni.

Összegzés a blogra: Eddig nem volt kedvem elolvasni a blogod, pedig lementettem a könyvjelzők közé. Örülök, hogy kértél kritikát, és hogy én írhattam meg. Nagyszerű, egyedi történet. Csupán a fejléccel volt gond, amit nem is te készítettél, úgyhogy azt kell írjam, remek blogot vezetsz.

További jó blogolást és még sok új részt: A. J. :)

http://happines-for-a-life.blogspot.hu/2014/08/kritika-12.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése