2014. december 31., szerda

30. rész - Nyaralás

Meghoztam az új részt és szeretnék mindenkinek Boldog Új Évet Kívánni. Lett két új feliratkozó, mert az előző részhez képest 90 feliratkozó volt, azonban valaki utána leiratkozott, emiatt van csak 89 feliratkozó. Nem tudom, hogy miért iratkozott le az az illető, vajon mit rontottam el? Kérem, aki úgy gondolja, hogy leiratkozik, akkor indokolja meg, nem fogok megharagudni, hisz senkit sem erőltethetek, hogy olvassa a blogot és legyen feliratkozva. Bár hiába van 89 feliratkozó, ha nagy része nem is olvassa a blogot, tehát végül is mindegy!

Aki viszont itthon maradt Szilveszter este, annak kívánok jó olvasást, már aki elolvassa! És BUÉK! Nem sokára meghal 2014, és jön 2015. Remélem mindenkinek jól telt ez az éve és 2015 még jobb lesz mindenki számára.


Louis szemszöge

Sikerült megszöknöm még aznap és rohantam hazafelé, sajnos ottani idő szerint az éjszaka közepén érkeztem meg. Hazavitettem magam Niallékhoz, mert már nagyon hiányzott. Becsöngettem, de csak hosszú várakozás után nyílt csak az ajtó. Amikor megláttam Niallt, azonnal a nyakába borultam, azonban ő furán viselkedett, ugyanis ellökött magától és furcsa dolgokat kezdett el mondani.
-Nem, te nem vagy itt! Megint álmodom! Menj innen, tegnap is csalódnom kellett! –ekkor rám csapta az ajtót és kulcsra zárta, dörömbölni kezdtem, hogy engedjen be, nem hittem volna, hogy ez fogad majd.
-Engedj be, Niall! Nem teheted ezt velem! Én nem egy álom vagyok, hanem a valóság! –kiabáltam, éreztem, hogy még mindig az ajtó túloldalán tartózkodik.
-Nem! Nem akarok csalódni! Tegnap is ez volt! Elegem van ebből! –kiabálta, majd hallottam, ahogy elszalad. Tehát ki lettem zárva, mehetek egy szállodába, de reggel megint megpróbálok majd bejutni. Akkor csak nem fog elzavarni Niall, főleg, hogy vettem kettőnknek repülőjegyet egy Csendes-óceáni szigetre. Reggel ismét az ajtó elé álltam a bőröndjeimmel és hosszan megnyomtam a csengőt, aztán az ajtó nem sokkal később nyílt is. Nem Niall állt ott, hanem Bobby, akinek akaratlanul is egy széles mosoly ült ki az arcára, s ezáltal nekem is.
-Istenem! Louis! El sem hiszem, hogy te vagy az! Hogy hogy visszajöttél? –szorosan magához ölelt, alig kaptam levegőt, de megpróbáltam viszonozni az ölelését.
-Megszöktem. –mondtam keserűen, Bobby igencsak meglepődött ezen a kijelentésemen. –Igen, ez a valóság, sikerült megszöknöm abból a börtönből. –folytattam, hogy végre elhiggye már.
-Gyere be, Niall nagyon fog neked örülni. –tárta ki az ajtót, de a szavaiban kételkedtem, mert az éjjel elzavart, de ezt inkább magamban tartottam. Beléptem a nappaliba, a bőröndöket letettem, aztán körülnéztem, s a konyhában megpillantottam az én szőke hajú barátomat és egyben testvéremet, majd rám nézett.
-Tehát ez mégsem álom? –kérdezte ledöbbenten, nem akart hinni a szemének, de biztosíthatom arról, hogy nem csak álmodik.
-Nem Niall! Ez a valóság, sikerült megszöknöm! –felkiáltottam, aztán örömömben a nyakába ugrottam, ahogy az éjszaka is, tudtam, hogy nem fog ellökni.
-Ezt el sem hiszem! –majd elkezdett tapogatni, hogy nem csak egy szellemet lát, majd mikor megbizonyosodott róla, hogy ez a valóság, így szólt. –És tényleg a valóság, Louis itt van! –elkiáltotta magát, aztán pedig ő ugrott a nyakamba és nagyon szorosan magához ölelt, ez a mai nap folyamán a második ilyen eset, hogy levegőt sem kaptam miatta, de egy cseppet sem bántam. Kaptam egy nagy cuppanós puszit is az arcomra.
-Most már elég! –toltam el vigyorogva magamtól Niallt, aztán neki is sikerült lenyugodnia. –Van egy nagyon jó hírem. –mondtam, aztán elkezdtem kutatni a táskámban a repülőjegyek után. Niall már kíváncsian várta, mi is lehet az. Mire sikerült előhalásznom, felmutattam, majd szólásra nyitottam a szám.
-Elmegyünk nyaralni egy hónapra, csak te és én! –mondtam felvidulva.
-Komolyan? És hová? –kérdezte boldogan, majd a kezébe nyomtam mind a két repülőjegyet, ő megnézte, majd elkiáltotta magát.
-Ez az! –ismét a nyakamba ugrott és megölelt, azonban ez közel sem volt olyan hosszú, mint amilyen az előző.
-Igen és holnap indulunk! –mondtam, aztán hirtelen elszomorodtam. –Amíg itt vagyunk, addig félni fogom, nehogy megtaláljanak. Ha észreveszik, hogy nem vagyok ott, ez lesz az első hely, ahol keresni fognak. –lehajtottam a fejem, közben elképzeltem, hogy mi lenne, ha ez történne, ezért nem tudtam elfojtani a könnycseppjeimet, s ezt sajnos Niall is észrevette.
-Te most sírsz? –kérdezett rá csodálkozva, elkezdtem törölgetni a szemeimet, aztán letagadtam mindent, persze hiába.
-Nem, dehogyis! –mondtam, hangom elcsuklott.
-De láttam. Mondd el mi a baj! –kérte.
-Csak eszembe jutott, hogy bármikor megtalálhatnak itt, ezért kell minél előbb elmennünk. Egy hónapig ott leszünk, utána pedig meglátjuk, a pénz miatt meg ne aggódj. –mondtam, kicsit már megnyugodtam.

Másnap hajnalban már a repülőtéren voltunk Niallel, lassan becsekkoltunk, és az indulás pillanata is elérkezett.
-Izgulok! –mondtam, majd sóhajtottam egyet. Niall rám nézett.
-Mégis miért? Felszabadultnak kéne lenned, hogy nem találtak meg. –igaza volt, csak nekem nem mentek ilyen gyorsan a dolgok, idő kellett, hogy megnyugodjak.
-Tudom, csak idő kell hozzá. –vallottam be.
-Akkor jó. Nehogy itt idegeskedj nekem! Imádni fogod a tengerpartot. –mondta, nagyon izgatott volt már az utazás miatt, nagyon látszott rajta. Boldogabbnak látszott, mint amilyen én voltam, persze, mert neki nem volt miért aggódnia, nekem meg nagyon is, mert előbb-utóbb szembe kell nézni a következményekkel. Próbáltam aztán elfelejteni a gondokat és csak a jó dolgokra gondolni, például, hogy hogyan fog eltelni ez az egy hónap egy csodás szigeten. Bedugtam a fülest, felhangosítottam rajta a zenét, hátrahajtottam a fejemet, aztán lehunytam a szemeimet és próbáltam kizárni magam körül a külvilágot.
Úgy eltelt az idő, hogy észre sem vettem, hogy már megérkeztünk, ugyanis sikerült elaludnom, ennek köszönhetően nem tűnt annyira hosszúnak az út, mint ahogy a valóságban.
-Louis, ébredj! Már leszálltunk! –hallottam Niall hangját, miközben rángatott, hogy nyissam már ki végre a szemeimet.
-Tessék? Hol vagyunk? –félálomban voltam.
-A szigeten, most érkeztünk meg, ideje leszállni, te kis álomszuszék! –vigyorgott, közben én próbáltam magamhoz térni, s mikor sikerült, felálltam az ülésből és nyújtóztam egyet. Niall megcsikizte a hasamat, ekkor odakaptam, mivel csikis voltam ott.
-Na! –szóltam rá, fülig ért a szája.
-Kivillant a pocid! –nevette el magát, én meg elpirultam. Nem szerettem, ha kivillan, pedig már elég sokszor fordult már elő, főleg a koncerteken, mert a hülye stylistok rám erőltették a rövid pólókat, amiben pedig tilos lett volna felemelni a kezem. Most tűnt csak fel, hogy az egyik ilyen póló van rajta, hát akkor ezért.
-Induljunk. –mondtam, majd megindultam, Niall jött utánam, mindketten húztuk magunk után a bőröndünket. Fogtunk egy taxit és a szállodába vitettük magunkat, majd megsültünk, tűzött a nap és volt vagy 30 fok. Jól esett az esős éghajlatból idejönni, teljesen kivirultam, de ez Niallen is látszott.
Kicsit lepihentünk, mivel az időeltolódás és a hosszú út kissé megterhelt minket. Niall leült a fotelbe és elővette a telefonját, azt kezdte el bütykölni, én vele ellentétben felfeküdtem az ágyra és lehunytam a szememet. Elaludtam ismét, nem tudom mennyi idő telhetett el, de megint arra ébredtem, hogy Niall csikizi a hasamat, ellöktem onnan a kezét reflexből.
-Miért csinálod ezt? –eddig a hátamon feküdtem, azonban most megfordultam, itt már éreztem, hogy a pólóm megint felcsúszott.
-Ébresztő! Egésznap alszol és kint volt a pocakod! –nevette el magát, de én még nem tértem magamhoz, egyszerűen nem tudtam kinyitni a szemeimet.
-Hagyj még egy kicsit aludni! –mondtam kábultan.
-Meg kell néznünk a tengerpartot! –rángatni kezdett, ekkor próbáltam magamon is segíteni, hogy végre fel tudjak kelni. Nyújtóztam egyet, ekkor megint meggyűlt a bajom a pólómmal, gyorsan visszahúztam, mielőtt Niall megint megcsikiz. Az erkély ajtó felé igyekeztem, kinyitottam és csodaszép kilátás tárult elém, ugyanis a tengerpartra nyílt a kilátás. Aranyhomokos part égszínkék vízzel, pálmafákkal.
-Ezt nem hiszem el! Ez csodálatos! –hallatszott egy hang mögülem, Niall hangja, ekkor hátranéztem. –Ugye milyen szép? –kérdezte, én csak bólogattam.
-Csodaszép. –tettem hozzá.
-Menjünk már le? –olyan volt, akár egy kisgyerek, elkezdett ugrándozni, aztán a bőröndjéhez sietett és kikereste a fürdőgatyáját, ideje nekem is cselekedni, én is így tettem. Átvettem a fürdőszobában, de a pólót nem vettem le, mert a parton szándékoztam megszabadulni tőlem. Niall viszont félmeztelen volt, kezében egy törölközőt tartott és egy kis gumikacsát. Akaratlanul is felnevettem, akár egy ovis.
-Most mit nevetsz? –kérdezte, miközben megjátszotta, hogy fel van háborodva.
-Cuki a gumikacsád! –mondtam nevetve.
-Ja, most kaptam apától! –felmutatta.
Megindultunk a part felé, mindössze két perc sétával, majd leterítettük a homokra a törölközőket. Mikor ez megvolt, Niall rohant a víz felé.
-Héj, ne rohanj úgy! Várj meg! –kiabáltam utána, majd szaladtam is a nyomába. Bedobtuk magunkat a vízbe, majd fröcsköltük egymást, mint két kisgyerek, felszabadultak voltunk, mondjuk Niall már eddig is az volt.

Körülbelül fél órát töltöttünk el a vízben, aztán kimentünk megszáradni, kezdett lemenni a nap, emiatt kicsit hűvösebbre fordult az idő.
-Elmegyek mosdóba. Jössz? –szólalt meg a szőkeség.
-Nem, nekem nem kell. –válaszoltam, ezért ő egyedül ment, én meg maradtam. Körülnéztem egy kicsit, majd megpillantottam egy fekete hajú szépséget, aki emlékeztetett valakire. Vajon ki lehet ő? Annyira ismerős.
Aztán eszembe jutott, hát persze, hogy Federicára hasonlított, azonban nem volt annyira biztos, hogy ő az, mivel messziről nem igazán láttam. Úgy gondoltam, hogy megnézem közelebbről is, ezért megindultam az irányába, s ekkor kiderült, hogy valóban ő az. Sokat változott, mert eddig egy kislányt láttam benne, most meg már a nőt, igazi bombázóvá vált, bár eddig is az volt a számomra.
-Szia! –ráköszöntem –Emlékszel még rám? –tettem hozzá. Ő csodálkozva nézett rám.
-Louis?
-Talált! –örültem, hogy megismert, de ekkor olyan dolog történt, amire nem számítottam. Federica nem egyedül volt, s ezzel nem is lett volna baj, de annak a személynek a jelenléte teljesen ledöbbentett. 

3 megjegyzés: